La taifas cu Moș Ene

La taifas cu Moș Ene
28 Mar / 2015

La taifas cu Moș Ene

Write By: admin Published In: La taifas cu Moș Ene Hits: 446 Comment: 0

Seara vine ca o binecuvântare peste ziua plină de alergătură, stres și oboseală. Mama e frântă, a avut o zi grea. Încearcă să se așeze în fotoliu. Tata ar lua o carte în mână, dar din camera copiilor se aud chemări insistente. Aha! Deci ziua încă nu s-a încheiat...

Accesând ultimele resurse de energie, părinții răspund afirmativ solicitărilor. Printre păpuși, mașinuțe, trenulețe, plușuri, hăinuțe, creioane și cărți de colorat împrăștiate în cel mai original mod, copiii nu dau nici un semn de oboseală. Sunt proaspeți și vioi de parcă acum s-au trezit. Oamenii mari schimbă priviri disperate, oamenii mici le ghicesc dar le ignoră. Gestul subtil prin care mama își duce mâna la frunte e tradus corect: „Copiii ăștia chiar n-au de gând să doarmă! Ce-i de făcut?”

Ca într-un ritual străvechi, tăcut, discret, adulții invocă un personaj genial, care întotdeauna rezolvă situațiile elegant și diplomat: Moș Ene, acel bătrân fantastic, care vine seara în ajutorul părinților, punând nisip magic pe la genele copiilor. Moș Ene este maestrul somnului liniștit. El are o roabă plină cu vise colorate pe care le deșartă generos, aducând zâmbete și gângureli nocturne în pătuțul mic și cochet.

Când poveștile s-au terminat, Moș Ene caută prin dulap. Se pare că după ușă nu sunt aranjate doar hăinuțele curate, ci și vise îndrăznețe, basme cu eroi, snoave și povești cu tâlc, rime împerecheate, vorbe de duh și întâmplări de necrezut.

Apoi moșul zâmbește poznaș și caută bine bine prin sertare. Iată, că și comoda se dovește plină de surprize! Spiridușii spirituali, mereu puși pe șotii chicotesc în șoaptă împreună cu zâne diafane și alte creaturi minione. Moșul face un semn și prietenii săi pornesc hotărâți să însuflețească visele micuților.

Povestea aceasta poate fi povestea oricui. Joaca, jocul și fantezia sunt salvatoare în serile în care copiii se încăpățânează grav și refuză să adoarmă la ora stabilită. Toți părinții au trecut prin încercările acestea mai mult sau mai puțin. Soluțiile simple sunt și cele mai eficiente. Împrietenește-te cu Moș Ene și cheamă-l ori de câte ori ai nevoie de ajutor. Dacă nu știi cum și unde să-l găsești, întreabă-l pe Meșterel. El și moșul sunt prieteni de cînd lumea, beau cafeaua împreună (câteodată chiar pufăie din pipă ;) când nu-i vede nimeni) și povestesc câte-n lună și și-n stele. Meșterel o să-ți facă cunoștință cu Moș Ene și sigur o să pună o vorbă bună pentru tine, astfel încât vei fi chiar pe lista favoriților.

Atunci când alegi mobilierul pentru camera copiilor, desigur ești atent la toate detaliile care cântăresc greu: calitate, rezistență, preț, design, siguranță și confort, dar nu uita de acel ceva, care te face să te simți special și care îți confirmă de fiecare dată că ai făcut alegerea corectă!

Afişare 1 - 1 din 1 (1 Pagini)
PLATA RAMBURS

Zero avans. Platesti cand primesti. Zero risc.

 

ZERO RISCURI

Schimb sau retur produse in maxim 14 zile.

PLATA IN 3 RATE - FARA DOBANDA

Cumpara produsul dorit in 3 rate fara dobanda.