Locul unde s-au născut toate visele

Locul unde s-au născut toate visele
01 Jan / 2015

Locul unde s-au născut toate visele

Write By: admin Published In: Locul unde s-au născut toate visele Hits: 465 Comment: 0

Printre primele mele amintiri cu imagini sunt câteva cadre din camera bunicilor, dungate de grătarul pătuțului, imagini de-un farmec aparte pentru mine. Se pare că doar la bunici dormeam în pătuț, pentru că de-acasă n-am nicio amintire în dungi.

Pătuțul bebelușului este mica sa lume, de când se naște, până când începe era descoperirilor și a evadărilor. Acest microunivers trebuie să fie pentru copil un spațiu confortabil, sigur, plăcut, suficient de mare pentru a nu fi îngrădit și suficient de mic pentru a păstra proporțiile.

Desigur, nu toți bebelușii acceptă să doarmă singuri în pătuț. Am văzut destule mămici cu ochii mici de nesomn, cu cearcăne albastre, plângându-se de nopți frânte în multe bucățele. Nu există o rețetă care să ne arate cum să „învățăm” nou-născutul să doarmă singur și să nu ceară prezența mamei peste noapte. Unii părinți spun că e vorba de obișnuință, după o vorbă băbească asta ar suna „cum îl înveți așa îl ai”.

Probabil că fiecare are dreptate în felul său. Sunt mămici care recunosc că ele nu se pot desprinde și nu dorm liniștite dacă nu aud fiecare mișcare a copilului iar în acest caz este exclusă varianta camerelor separate.

Undeva la mijloc, este co-sleeping-ul, adică dormim împreună dar separat. Meșterel este la curent cu toate noutățile și recomandările în parenting și le propune părinților pătuțul cu laterala detașabilă, astfel bebelușul va dormi în pătuțul lui dar suficient de aproape pentru ca mama să doarmă și ea liniștită, să îl poată supraveghea sau alăpta la nevoie, să-l mângâie când e neliniștit.

Pătuțul este locul în care s-au născut toate visele. Oare ce visează bebelușii? M-am întrebat de multe ori. Îi vezi uneori zâmbind ori poate chiar râzând în hohote și ești curios oare ce îi amuză atât de tare. Sunt și vise mai complicate în care fizionomia bebelușului se schimbă trecând de la încruntări la mirări, de la preocupare citită în buzele strânse, până la entuziasm însoțit de sprâncene ridicate și gesturi largi și sacadate. Un loc în care se nasc atâtea vise indescifrabile, este un loc magic, un cuib de viitoare gânduri, speranțe, năzuințe și îndrăzneli.

Afişare 1 - 1 din 1 (1 Pagini)
PLATA RAMBURS

Zero avans. Platesti cand primesti. Zero risc.

 

ZERO RISCURI

Schimb sau retur produse in maxim 14 zile.

PLATA IN 3 RATE - FARA DOBANDA

Cumpara produsul dorit in 3 rate fara dobanda.