Mesterim sănătos
27 Apr / 2015

Mesterim sănătos

Write By: admin Published In: Mesterim sănătos Hits: 1166 Comment: 0

Ce fel de familii cumpără produsele Mesterel?

Meșterel realizează în România produse 100% naturale, așa că putem spune că mare parte din clienții noștri sunt familii interesate în primul rând de sănătatea copiilor lor.

Ce trebuie să știe părinții atunci când cumpără mobilă pentru copii?

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl aibă în vedere viitorii părinți este sănătatea micilor utilizatori, însă nu trebuie neglijate nici siguranța, funcționalitatea, rezistența în timp, raportul calitate/preț și, nu în ultimul rând, designul.

De ce lucrați doar cu lemn masiv în producerea obiectelor de mobilier?

Produsele noastre sunt meșterite manual din lemn masiv special ales, fără adezivi toxici, conform noilor reglementări europene. Folosim doar lemn masiv și nu PAL sau MDF, pentru că acesta este un material 100% natural. 

Ce tipuri de vopsea folosiți pentru mobilier? De ce?

Folosim vopsea pe bază de apă pentru că aceasta nu conține compuși toxici ce pot afecta sănătatea copiilor.

Cât de importantă este culoarea vopselei pentru mobilierul copilului?

Alegerea culorii mobilierului este un aspect important de care ar trebui să țină cont toți viitorii părinți. Culoarea ajută copilul să își dezvolte vederea și poate contribui la dezvoltarea personalității copilului prin atmosfera creată în camera lui.

Există diferențe între mobilierul bebelușului și cel al preșcolarilor/școlarilor în ceea ce privește culoarea vopselei?

Considerăm că mobilierul bebelușului trebuie să fie mai colorat decât cel al preșcolarilor sau școlarilor.

Din ce ați observat până acum, ce culori preferă părinții pentru camerele copiilor?

Majoritatea părinților aleg mobilierul vopsit în alb, natur sau wenge, iar culorile ce se folosesc în majoritatea camerelor copiilor sunt: roz, bleu, turcoaz. 

De obicei, clientii asortează mobilierul la culoarea pereților?

Clienții întâi aleg culoarea mobilierului apoi se decid în privința culorilor pereților și materialelor textile.

Vezi restul articolului pe Duraziv.ro

Primii pasi în sigurantă
24 Apr / 2015

Primii pasi în sigurantă

Write By: admin Published In: Primii pasi în sigurantă Hits: 1322 Comment: 0

Am ajuns să achiziţionăm tarcul octogonal de la Mesterel în urma unei documentări amănunţite pe internet şi s-a dovedit că am făcut alegerea perfectă pentru copiii noştri şi pentru noi. Acum ţarcul de joacă a devenit spaţiul de activităţi preferat de-a lungul zilei pentru toată familia.

Din momentul în care copiii au început să se ridice pe marginea patului, ne-am hotărât că avem nevoie de un loc special amenajat în casă în care aceştia să-şi dezvolte abilităţile.

Ne-am sfătuit cu Meşterel, cu care aveam deja experienţa pătuţului pentru gemeni, iar el ne-a recomandat ţarcul de joacă pentru copii. După ce ne-am documentat riguros şi am citit alte păreri despre produs, am fost convinşi. Unii spuneau că într-un ţarc limitezi spaţiul de desfăşurare a activităţilor copiilor şi că aceştia se vor simţi ca la închisoare, însă noi suntem de părere că, pe măsură ce copiii cresc, acestora li se va permite treptat să aibă acces la alte spaţii pentru a asimila alte abilităţi.

Să ne gândim cum primul lor perimetru (şi cel mai restrâns) este cel de imediat după naştere, în faza de bebeluşi – pătuţul, unde au libertate de mişcare atât cât au ei nevoie să se rostogolească ici, colo. Apoi, când încep să meargă de-a buşilea, trebuie să le extindem aria astfel încât să le oferim încredere şi siguranţă în acelaşi timp. Şi tot aşa până când vor putea merge pe cont propriu, fără să mai fie susţinuţi.

Noi am optat pentru configuraţia 7+1, adică şapte elemente gard şi un element uşă, putând construi astfel un ţarc octogonal, dreptunghiular sau pătrat. Neştiind la momentul respectiv cum ne permite spaţiul disponibil în sufragerie, a fost alegerea perfectă pentru că nu este obligatoriu să montezi toate elementele de la început.

Deci am pornit de la un spaţiu mai mic, delimitat de 6 elemente şi care a fost suficient până când au mai crescut puişorii, apoi am instalat foarte uşor ultimele două părţi de gard. La ora actuală ne bucurăm de un spaţiu de joacă dreptunghiular, cu suprafaţa de aproximativ 4 mp, ceea ce este nemaipomenit deoarece, pe lângă pitici, aici trebuie să încapă şi o sumedenie de jucării, pernuţe, alte accesorii şi bineînţeles părinţii sau bona.

Am montat chiar şi un carusel muzical pe marginea ţarcului care să îi încânte pe copii. Ideile şi aranjamentele pot fi nenumărate. Să vorbim puţin despre materialele folosite la fabricarea acestui produs. Ca şi la pătuţ, Meşterel a folosit feronerie de calitate (şuruburi de fixare a tălpilor, şuruburi pentru fixarea portiţei şi a încuietoarei). Restul este manufacturat din lemn de fag de cea mai bună calitate, şlefuit cu mare grijă pentru ca riscul de accidentare a utilizatorilor (cei mici şi cei mari deopotrivă) să fie zero!

Textura lemnului este fină, nu are imperfecţiuni de niciun fel. Cu cei 8 dinţişori ai lor, copiii muşcă literalmente din margini fără să se rănească. :)

Ţarcul de joacă dispune de 8 tălpi în formă octogonală care se pot fixa pe pardoseală cu ajutorul benzilor dublu adezive. Sau, pur şi simplu se asamblează pe cadrul ţarcului şi se aşează frumos pe un covor, cel puţin noi aşa am procedat şi nu am avut probleme de stabilitate.

Important este ca ţarcul să fie amplasat pe o suprafaţă plană, fără denivelări, iar covorul să nu alunece pe parchet. Portiţa este dotată în partea inferioară cu un element de lemn ajustabil, care o menţine închisă şi este utilă pentru cei care au mobilitate redusă, cum ar fi bunicii. Noi ne-am obişnuit să sărim peste ţarc, ceea ce nu este dificil de realizat.

Trebuie să mai precizăm că design-ul ţarcului este adaptat să se integreze în orice casă sau apartament, cu orice fel de mobilier existent în camera unde este instalat. Culoarea plăcută a lemnului dă o senzaţie de prospeţime şi se pliază perfect pe orice pretenţii decorative.

Vezi restul reviewului pe www.baby-art.ro

Dublă satisfactie, dublă bucurie
16 Apr / 2015

Dublă satisfactie, dublă bucurie

Write By: admin Published In: Dublă satisfactie, dublă bucurie Hits: 637 Comment: 0

„Nu este doar un pătuţ, este o adevărată dovadă de măiestrie, pricepere şi dedicare”, îmi spunea un prieten apropiat când a văzut pentru prima oară camera copiilor. După aproape un an de la acea dată memorabilă în care au venit pe lume puii noştri, stau cu ei în cameră şi îi veghez, parcă nu-mi vine să închid ochii. Îi privesc cum dorm liniştiţi şi admir totodată pătuţul în care avem atâtea amintiri plăcute!

Încă de la început, Meşterel ne-a lăsat o impresie bună prin promptitudinea cu care ne-a ajutat să alegem ce este potrivit pentru copiii noştri din gama variată de accesorii. Livrarea a avut loc imediat, foarte important de reținut că a fost gratuită – pentru pachetele voluminoase se percep de obicei taxe mari de transport. Am optat pentru varianta în culoarea naturală, cu bare detașabile (astfel încât copiii să se coboare singuri din pat de la o anumită vârstă), suport pentru carusel, saltele CBC și două seturi de lenjerie cu 9 piese, care includ și protecții pentru marginile patului. Este o configurație de bază, dar pentru noi a fost mai mult decât satisfăcătoare.

Cel mai mare avantaj, din punctul nostru de vedere este că pătuțul se poate folosi pe o perioadă îndelungată de timp, până la împlinirea vârstei de 3-4 ani a copiilor. Un alt punct forte al acestei configurații este că se pot despărți cele 2 jumătăți ale pătuțului, astfel încât să funcționeze independent, ca două pătuțuri de sine stătătoare și care pot fi poziționate oriunde în casă. Acest lucru este util pentru momentul în care gemenii vor avea pretenții la intimitate și se vor certa pe locul lor în pătuț – inevitabil în viața oricăror copii.

Asamblarea a fost uşor de realizat cu ajutorul instrucţiunilor clare ce se regăsesc pe site-ul producătorului şi datorită sistemului de prindere a lateralelor format din feronerie de foarte bună calitate (şuruburi rezistente cu cap de imbus şi tije metalice pentru fixarea celor două pătuţuri) – un individ puţin experimentat în asamblarea mobilei, aşa ca mine :) poate termina singur în mai puţin de 2 ore.

Să vorbim puţin despre saltele care sunt importante pentru confortul copiilor şi siguranţa lor. Acestea sunt fabricate din materialul denumit CBC (Cocos Burete Cocos), având grosimea de 7 cm. Căutând pe internet, am descoperit că această combinaţie oferă multe avantaje: fibra de cocos asigură o fermitate crescută (nu se deformează), o aerisire bună (ceea ce înseamnă că micuţii pot respira prin saltea chiar dacă dorm cu faţa în jos), nu menţine umezeala, iar utilizatorul beneficiază de folosire îndelungată, confortabilă şi igienică. Fiind realizate dintr-un material 100% natural, fibrele NU facilitează un mediu bun de dezvoltare a bacteriilor sau a microorganismelor cu potenţial alergic.

Ca şi accesorii suplimentare, recomandăm achiziţionarea huselor impermeabile care vor proteja adiţional materialul saltelelor şi implicit vor spori confortul bebeluşilor. Am ajuns la punctul în care trebuie să discutăm despre cadrul de lemn din care este realizat în principal pătuţul.

Lemnul masiv folosit la construcţia acestuia ne garantează stabilitatea, siguranţa şi durabilitatea pătuţului. Este rezistent la apă, nu se umflă, nu se crapă, nu se deformează – mai concret, vă spunem că, după aproape un an de la achiziţionare, pătuţul arată ca nou! La prima atingere se observă finisajele realizate cu mare atenţie, colţurile rotunjite, iar la prima vedere – un design atrăgător, modern, care se potriveşte cu restul mobilierului din cameră.

Trebuie să recunoaştem că, din acest moment am fost convinşi că producătorul s-a gândit la toate detaliile când a proiectat acest pătuţ, dar mai ales la siguranţa copiilor. Lateralele de lemn sunt atât de bine finisate încât sunt foarte plăcute la atingere şi nu prezintă niciun pericol pentru copii. Este important să menţionăm faptul că protecţiile textile pentru laterale ajută şi ele la acest factor de siguranţă. Pe măsură ce copiii cresc şi încep să se ridice, mai întâi în şezut, iar apoi în picioare este necesar să urmăm cu stricteţe instrucţiunile de utilizare furnizate de către producător pentru a evita experienţele neplăcute.

Salteluţele trebuiesc coborâte la nivelul intermediar imediat ce copiii stau în şezut, iar când se pot ridica complet în picioare, acestea se vor coborî la nivelul cel mai de jos astfel încât copiii să nu se caţere şi să sară peste pătuţ. Nu râdeţi! Veţi fi uimiţi cât de agili pot fi copiii la numai 9 luni de viaţă…

Vezi restul reviewului pe www.baby-art.ro

La taifas cu Moș Ene
28 Mar / 2015

La taifas cu Moș Ene

Write By: admin Published In: La taifas cu Moș Ene Hits: 568 Comment: 0

Seara vine ca o binecuvântare peste ziua plină de alergătură, stres și oboseală. Mama e frântă, a avut o zi grea. Încearcă să se așeze în fotoliu. Tata ar lua o carte în mână, dar din camera copiilor se aud chemări insistente. Aha! Deci ziua încă nu s-a încheiat...

Accesând ultimele resurse de energie, părinții răspund afirmativ solicitărilor. Printre păpuși, mașinuțe, trenulețe, plușuri, hăinuțe, creioane și cărți de colorat împrăștiate în cel mai original mod, copiii nu dau nici un semn de oboseală. Sunt proaspeți și vioi de parcă acum s-au trezit. Oamenii mari schimbă priviri disperate, oamenii mici le ghicesc dar le ignoră. Gestul subtil prin care mama își duce mâna la frunte e tradus corect: „Copiii ăștia chiar n-au de gând să doarmă! Ce-i de făcut?”

Ca într-un ritual străvechi, tăcut, discret, adulții invocă un personaj genial, care întotdeauna rezolvă situațiile elegant și diplomat: Moș Ene, acel bătrân fantastic, care vine seara în ajutorul părinților, punând nisip magic pe la genele copiilor. Moș Ene este maestrul somnului liniștit. El are o roabă plină cu vise colorate pe care le deșartă generos, aducând zâmbete și gângureli nocturne în pătuțul mic și cochet.

Când poveștile s-au terminat, Moș Ene caută prin dulap. Se pare că după ușă nu sunt aranjate doar hăinuțele curate, ci și vise îndrăznețe, basme cu eroi, snoave și povești cu tâlc, rime împerecheate, vorbe de duh și întâmplări de necrezut.

Apoi moșul zâmbește poznaș și caută bine bine prin sertare. Iată, că și comoda se dovește plină de surprize! Spiridușii spirituali, mereu puși pe șotii chicotesc în șoaptă împreună cu zâne diafane și alte creaturi minione. Moșul face un semn și prietenii săi pornesc hotărâți să însuflețească visele micuților.

Povestea aceasta poate fi povestea oricui. Joaca, jocul și fantezia sunt salvatoare în serile în care copiii se încăpățânează grav și refuză să adoarmă la ora stabilită. Toți părinții au trecut prin încercările acestea mai mult sau mai puțin. Soluțiile simple sunt și cele mai eficiente. Împrietenește-te cu Moș Ene și cheamă-l ori de câte ori ai nevoie de ajutor. Dacă nu știi cum și unde să-l găsești, întreabă-l pe Meșterel. El și moșul sunt prieteni de cînd lumea, beau cafeaua împreună (câteodată chiar pufăie din pipă ;) când nu-i vede nimeni) și povestesc câte-n lună și și-n stele. Meșterel o să-ți facă cunoștință cu Moș Ene și sigur o să pună o vorbă bună pentru tine, astfel încât vei fi chiar pe lista favoriților.

Atunci când alegi mobilierul pentru camera copiilor, desigur ești atent la toate detaliile care cântăresc greu: calitate, rezistență, preț, design, siguranță și confort, dar nu uita de acel ceva, care te face să te simți special și care îți confirmă de fiecare dată că ai făcut alegerea corectă!

Locul unde s-au născut toate visele
01 Jan / 2015

Locul unde s-au născut toate visele

Write By: admin Published In: Locul unde s-au născut toate visele Hits: 587 Comment: 0

Printre primele mele amintiri cu imagini sunt câteva cadre din camera bunicilor, dungate de grătarul pătuțului, imagini de-un farmec aparte pentru mine. Se pare că doar la bunici dormeam în pătuț, pentru că de-acasă n-am nicio amintire în dungi.

Pătuțul bebelușului este mica sa lume, de când se naște, până când începe era descoperirilor și a evadărilor. Acest microunivers trebuie să fie pentru copil un spațiu confortabil, sigur, plăcut, suficient de mare pentru a nu fi îngrădit și suficient de mic pentru a păstra proporțiile.

Desigur, nu toți bebelușii acceptă să doarmă singuri în pătuț. Am văzut destule mămici cu ochii mici de nesomn, cu cearcăne albastre, plângându-se de nopți frânte în multe bucățele. Nu există o rețetă care să ne arate cum să „învățăm” nou-născutul să doarmă singur și să nu ceară prezența mamei peste noapte. Unii părinți spun că e vorba de obișnuință, după o vorbă băbească asta ar suna „cum îl înveți așa îl ai”.

Probabil că fiecare are dreptate în felul său. Sunt mămici care recunosc că ele nu se pot desprinde și nu dorm liniștite dacă nu aud fiecare mișcare a copilului iar în acest caz este exclusă varianta camerelor separate.

Undeva la mijloc, este co-sleeping-ul, adică dormim împreună dar separat. Meșterel este la curent cu toate noutățile și recomandările în parenting și le propune părinților pătuțul cu laterala detașabilă, astfel bebelușul va dormi în pătuțul lui dar suficient de aproape pentru ca mama să doarmă și ea liniștită, să îl poată supraveghea sau alăpta la nevoie, să-l mângâie când e neliniștit.

Pătuțul este locul în care s-au născut toate visele. Oare ce visează bebelușii? M-am întrebat de multe ori. Îi vezi uneori zâmbind ori poate chiar râzând în hohote și ești curios oare ce îi amuză atât de tare. Sunt și vise mai complicate în care fizionomia bebelușului se schimbă trecând de la încruntări la mirări, de la preocupare citită în buzele strânse, până la entuziasm însoțit de sprâncene ridicate și gesturi largi și sacadate. Un loc în care se nasc atâtea vise indescifrabile, este un loc magic, un cuib de viitoare gânduri, speranțe, năzuințe și îndrăzneli.

Afişare 1 - 6 din 11 (2 Pagini)
PLATA RAMBURS

Zero avans. Platesti cand primesti. Zero risc.

 

ZERO RISCURI

Schimb sau retur produse in maxim 14 zile.

PLATA IN 3 RATE - FARA DOBANDA

Cumpara produsul dorit in 3 rate fara dobanda.