Primii pasi în sigurantă

Primii pasi în sigurantă
24 Apr / 2015

Primii pasi în sigurantă

Write By: admin Published In: Primii pasi în sigurantă Hits: 1840 Comment: 0

Am ajuns să achiziţionăm tarcul octogonal de la Mesterel în urma unei documentări amănunţite pe internet şi s-a dovedit că am făcut alegerea perfectă pentru copiii noştri şi pentru noi. Acum ţarcul de joacă a devenit spaţiul de activităţi preferat de-a lungul zilei pentru toată familia.

Din momentul în care copiii au început să se ridice pe marginea patului, ne-am hotărât că avem nevoie de un loc special amenajat în casă în care aceştia să-şi dezvolte abilităţile.

Ne-am sfătuit cu Meşterel, cu care aveam deja experienţa pătuţului pentru gemeni, iar el ne-a recomandat ţarcul de joacă pentru copii. După ce ne-am documentat riguros şi am citit alte păreri despre produs, am fost convinşi. Unii spuneau că într-un ţarc limitezi spaţiul de desfăşurare a activităţilor copiilor şi că aceştia se vor simţi ca la închisoare, însă noi suntem de părere că, pe măsură ce copiii cresc, acestora li se va permite treptat să aibă acces la alte spaţii pentru a asimila alte abilităţi.

Să ne gândim cum primul lor perimetru (şi cel mai restrâns) este cel de imediat după naştere, în faza de bebeluşi – pătuţul, unde au libertate de mişcare atât cât au ei nevoie să se rostogolească ici, colo. Apoi, când încep să meargă de-a buşilea, trebuie să le extindem aria astfel încât să le oferim încredere şi siguranţă în acelaşi timp. Şi tot aşa până când vor putea merge pe cont propriu, fără să mai fie susţinuţi.

Noi am optat pentru configuraţia 7+1, adică şapte elemente gard şi un element uşă, putând construi astfel un ţarc octogonal, dreptunghiular sau pătrat. Neştiind la momentul respectiv cum ne permite spaţiul disponibil în sufragerie, a fost alegerea perfectă pentru că nu este obligatoriu să montezi toate elementele de la început.

Deci am pornit de la un spaţiu mai mic, delimitat de 6 elemente şi care a fost suficient până când au mai crescut puişorii, apoi am instalat foarte uşor ultimele două părţi de gard. La ora actuală ne bucurăm de un spaţiu de joacă dreptunghiular, cu suprafaţa de aproximativ 4 mp, ceea ce este nemaipomenit deoarece, pe lângă pitici, aici trebuie să încapă şi o sumedenie de jucării, pernuţe, alte accesorii şi bineînţeles părinţii sau bona.

Am montat chiar şi un carusel muzical pe marginea ţarcului care să îi încânte pe copii. Ideile şi aranjamentele pot fi nenumărate. Să vorbim puţin despre materialele folosite la fabricarea acestui produs. Ca şi la pătuţ, Meşterel a folosit feronerie de calitate (şuruburi de fixare a tălpilor, şuruburi pentru fixarea portiţei şi a încuietoarei). Restul este manufacturat din lemn de fag de cea mai bună calitate, şlefuit cu mare grijă pentru ca riscul de accidentare a utilizatorilor (cei mici şi cei mari deopotrivă) să fie zero!

Textura lemnului este fină, nu are imperfecţiuni de niciun fel. Cu cei 8 dinţişori ai lor, copiii muşcă literalmente din margini fără să se rănească. :)

Ţarcul de joacă dispune de 8 tălpi în formă octogonală care se pot fixa pe pardoseală cu ajutorul benzilor dublu adezive. Sau, pur şi simplu se asamblează pe cadrul ţarcului şi se aşează frumos pe un covor, cel puţin noi aşa am procedat şi nu am avut probleme de stabilitate.

Important este ca ţarcul să fie amplasat pe o suprafaţă plană, fără denivelări, iar covorul să nu alunece pe parchet. Portiţa este dotată în partea inferioară cu un element de lemn ajustabil, care o menţine închisă şi este utilă pentru cei care au mobilitate redusă, cum ar fi bunicii. Noi ne-am obişnuit să sărim peste ţarc, ceea ce nu este dificil de realizat.

Trebuie să mai precizăm că design-ul ţarcului este adaptat să se integreze în orice casă sau apartament, cu orice fel de mobilier existent în camera unde este instalat. Culoarea plăcută a lemnului dă o senzaţie de prospeţime şi se pliază perfect pe orice pretenţii decorative.

Vezi restul reviewului pe www.baby-art.ro

Afişare 1 - 1 din 1 (1 Pagini)
PLATA RAMBURS

Zero avans. Platesti cand primesti. Zero risc.

 

ZERO RISCURI

Schimb sau retur produse in maxim 14 zile.

PLATA IN 3 RATE - FARA DOBANDA

Cumpara produsul dorit in 3 rate fara dobanda.